EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Christen Vervolging.

Help mensen wereldwijd in nood!

Doneer structureel per maand of eenmalig voor projecten van EO Metterdaad.

Doneer direct

Christenvervolging

Christenen vervolgd om hun geloof

Nieuwe Situatie Syrie

Christenvervolging komt wereldwijd voor. Hoe erg dit is, is per land en per situatie verschillend. Ze zijn niet vrij om hun geloof te uiten en worden hiervoor opgepakt en in sommige landen zelfs vermoord.

Hulp voor vervolgde christenen

Vervolgde mensen hebben veel steun nodig. Gebeden en berichten van mede-christenen zijn belangrijk voor hen. EO Metterdaad wil onderdrukte gelovigen hulp bieden. Ze weer nieuwe kracht geven om door te zetten in hun moeilijke situatie.

'Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen.' (Johannes 16:33)

Het verhaal van Bertin

Het is avond als acht zwaar bewapende mannen zijn huis binnenstormen. "Ze richtten hun geweer op mij en zeiden: 'we willen jouw auto voor onze baas'. Ik heb mijn vrouw en kinderen meteen naar hun kamers gestuurd.

> 'Lees meer over Bertin'

EO Metterdaad helpt over de hele wereld 

Noord-Korea staat op nummer één als het gaat om landen waar christenen het meest onderdrukt worden. EO Metterdaad steunde een project dat door Noord-Koreaanse vluchtelingen is opgezet; Het verspreiden van het Nieuwe Testament in Noord-Korea door deze aan luchtballonnen te hangen en zo de grens over te laten waaien. De vluchtelingen doen dit werk omdat alleen het Woord van God verandering kan brengen in de dictatuur. Met hulp van EO-Metterdaad zijn er 2.700 Nieuwe Testamenten gedropt in het zuiden van Noord-Korea!

Steun EO Metterdaad. Geef maandelijks of eenmalig. 

EO Metterdaad zet zich in voor hulp wereldwijd. Deze hulpverlening wordt geboden in de vorm van projecten die over de hele wereld plaats vinden. Regelmatig steunen wij projecten waarin christenen in grote nood zijn, maar we helpen ook medische projecten en onderwijsprojecten.

Geef voor projecten van EO Metterdaad

Doneer direct