brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Help tegen Hongersnood.

Geef aan Metterdaad.

Metterdaad helpt vele projecten, waaronder projecten om de voedselzekerheid te herstellen of te waarborgen!

Doneer direct

Hongersnood

EO Metterdaad helpt slachtoffers van hongersnood. Jaarlijks worden delen van Afrika en Azië geconfronteerd met langdurige droogte en oplopende voedseltekorten. Door de droogte raken mensen door hun voorraad voedsel heen en lopen voedselprijzen - vanwege de schaarste - vaak snel op. Bij een slechte oogst kunnen arme mensen hun tekorten niet aanvullen en moeten ze soms maanden leven van bladeren en gras - in afwachting van de volgende oogst.

Hongersnood in Afrika tegen gaan

Ondervoeding is dan een groot probleem. Vooral voor kinderen heeft dit grote gevolgen voor de groei en hun gezondheid in de rest van hun leven. EO Metterdaad helpt deze slachtoffers. Wij gaan naar de gebieden om voedselhulp te geven, maar ook om voedselzekerheid te creëren door training in landbouw en de aanleg van irrigatiedammen. Dit alles om zoveel mogelijk doden door hongersnood te voorkomen.

"Want ik had honger en u gaf mij te eten, ik had dorst en u gaf mij te drinken, ik was een vreemdeling en u verleende mij onderdak." (Mat. 25:35)

Steun EO Metterdaad

Helpt u EO Metterdaad bij de slachtoffers van hongersnood? Doneer maandelijks of eenmalig aan EO Metterdaad algemeen en help bij direct bij diverse projecten.

Geef aan EO Metterdaad Algemeen

Doneer direct