EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Help voor Medische Zorg

Zorg is niet overal vanzelfsprekend.

Doneer  structureel per maand of  eenmalig aan projecten van EO Metterdaad wereldwijd.

Doneer direct

Medische zorg

Medische Zorg voor de armen

Ziekenhuis Zimbabwe

Medische zorg is voor de meeste mensen in ontwikkelingslanden te duur en te ver weg. Vooral in afgelegen gebieden komt medische hulp vaak te laat of kunnen mensen zich niet laten vervoeren naar een dokter of ziekenhuis.

EO Metterdaad steunt met het zorgfonds de mogelijkheid om mensen te bereiken die normaal gesproken geen medische hulp kunnen krijgen door afstand of gebrek aan geld. Degene die het echt nodig hebben en niet anders kunnen dan aangewezen zijn op deze hulp, komen hiervoor in aanmerking.

Medische zorg door EO Metterdaad mogelijk

Nieuwe SituatieEen organisatie die EO Metterdaad steunt in de Leprazending. Een van de projecten gaat over blindheid in Tsjaad. Blindheid is daar een groot probleem. Het komt niet alleen voor als gevolg van lepra, maar ook door onbehandelde staar. Beide groepen kunnen door dezelfde mobiele oogkliniek van de Leprazending worden geholpen. Daarnaast is er een blindenschool waar blinde kinderen braille leren en hoe ze om kunnen gaan met hun handicap. Door steun van EO-Metterdaad zijn er operaties en fysiotherapie-behandelingen betaald en worden er driewielers gekocht voor mensen met een lichamelijke beperking. 

Steun EO Metterdaad. Geef maandelijks of eenmalig. 

EO Metterdaad zet zich in voor hulp wereldwijd. Deze hulpverlening wordt geboden in de vorm van projecten die over de hele wereld plaats vinden. Regelmatig steunen wij projecten waarin medische zorg centraal staat, maar we helpen ook evangelisatie-projecten en onderwijsprojecten.

Geef voor projecten van EO Metterdaad

Doneer direct