EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Noodhulp. Help nu!

Help mensen wereldwijd in nood!

Doneer structureel per maand of  eenmalig zending wereldwijd.

Direct doneren

Noodhulp

Noodhulp door o.a. natuurrampen

EO Metterdaad helpt slachtoffers van natuurrampen als aardbevingen, overstromingen, orkanen en tsunami's. Jaarlijks overlijden duizenden mensen hieraan. Milljoenen raken geliefden - soms kostwinner - het dak boven hun hoofd of hun levensonderhoud kwijt.

"er zullen zware aardbevingen komen en hongersnoden en epidemieën alom, en er zullen aan de hemel grote en verschrikkelijke tekenen verschijnen." (Luc. 21:11)

Kwetsbare mensen in armoede en nood

EO Metterdaad helpt mensen die slachtoffer zijn van rampen waar snel acute nood is. Kwetsbare mensen in armoede en nood kunnen met hulp van EO Metterdaad hun leven weer op bouwen en werken aan een betere toekomst voor zichzelf. Hulpverleners zijn direct inzetbaar door het Noodhulpfonds.

Hulp nieuwe toekomst na natuurramp

Verschillende keren is EO Metterdaad al in actie gekomen om rampenhulp te ondersteunen. Na de aardbeving in 2010 op Haïti bijvoorbeeld. Door steun van EO Metterdaad konden Haïtianen die gehandicapt waren geraakt, met een krediet een winkeltje beginnen. Op deze manier kregen zij weer werk en inkomen.

Maar ook in Irak, waar, door het oprukken van IS, miljoenen mensen op de vlucht zijn geslagen helpt EO Metterdaad. Met het Noordhulpfonds zijn vlak voor de aankomende winter matrassen, dekens en kachels uitgedeeld.

Doneer maandelijks of eenmalig.

EO Metterdaad biedt de mogelijkheid om voor een specifiek thema te doneren waar u een warm hart toedraagt. Zo ook voor 'noodhulp/natuurrampen': Een permanent doel waar u eenmalig of structureel aan kunt doneren.

Wanneer EO Metterdaad werft voor een project dat gerelateerd is aan 'noodhulp', wordt uw gift gebruikt. 
Uw gift wordt dus enkel voor het door u gekozen doel gebruikt. 

Geef nu voor mensen in nood!

Doneer direct