brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Help Vluchtelingen.

Wereldwijd miljoenen vluchtelingen.

Doneer structureel per maand of eenmalig, en help vluchtelingen wereldwijd in het buitenland.

Doneer nu

Vluchtelingenhulp

Wereldwijd 65,3 miljoen mensen op de vlucht

Vluchtelingen HelpenOp dit moment zo'n 65,3 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht. 16,1 miljoen mensen zijn hun eigen land ontvlucht, bijna 4,9 miljoen daarvan zijn Syriërs. 40,8 miljoen mensen zijn op de vlucht in eigen land.
De situatie in hun eigen woonplaats is zo schrijnend dat er voor deze mensen maar één ding opzit, en dat is vluchten. Vluchtelingenkampen raken overvol. Vanuit Afrika en de Arabische Wereld proberen duizenden ontheemden te gelijk de oversteek naar Europa te wagen de laatste maanden.

Help vluchtelingen aan voedsel en onderdak 

EO Metterdaad zet zich in voor de leefbaarheid van mensen in de vluchtelingenkampen. De omstandigheden in deze kampen zijn vaak erbarmelijk slecht. De kans op voedselschaarste is bijv. een groot gevaar, en duizenden kinderen die elke dag op straat hangen omdat er geen mogelijkheid voor educatie is. Veiligheid, voedsel en een goed onderkomen zijn van levensbelang voor ontheemden.

EO Metterdaad helpt vluchtelingen!

Vluchtelingen Steunen Door GiftRecente projecten waar we bij ondersteunen zijn in Irak  en Syrië, waar hulporganisaties Operatie Mobilisatie, Dorcas en Kerk in Actie actief zijn. Deze organisaties hadden al contacten in de regio met kerken en lokale hulporganisaties en konden dus snel van start. Door de steun aan deze organisaties zijn er vluchtelingen voorzien van warme winterkleding, zijn er voedselpakketten uitgedeeld, zijn er kachels gekomen en zijn de onderkomens verstevigd en geïsoleerd.

Doneer maandelijks of eenmalig.

Wij bieden u de mogelijkheid om voor een specifiek thema te doneren waar u een warm hart toedraagt. Zo ook voor 'Vluchtelingenhulp': Een permanent doel waar u eenmalig of structureel aan kunt doneren.

Wanneer EO Metterdaad werft voor een project dat gerelateerd is aan 'Vluchtelingenhulp', wordt uw gift gebruikt. 
Uw gift wordt dus enkel voor het door u gekozen doel gebruikt. 

Geef voor vluchtelingen wereldwijd!

Doneer nu