brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Metterdaad bedankt!

Bedankt voor jullie donaties en gebeden.

Elke 5 weken kijken we bij Metterdaad Radio terug op mooie en bijzondere projecten. Een algemene gift geven? Klik op de knop hieronder.

Algemene donatie

Project Israël - Bedankt

Matthea Vrij sprak in Israel met Dov Bikas, die uw geld in ontvangst nam. Hij blijkt alleen nog maar meer ellende over zich heen te krijgen.

Project Nepal - Bedankt

Berthine Heederik van EO Metterdaad vertelt over haar indrukken van het rampgebied. Ze bezocht de projecten die we met uw geld helpen.

Project Zimbabwe-Bedankt

De Nederlandse arts Annemarie Horst werkte in het het Morgenster Ziekenhuis in Zimbabwe. In EO Live vertelt zij hierover.

Metterdaad Bedankt - Radio

Eens in de 5 weken vraagt Metterdaad Radio niet uw geld of gebed, maar willen we u graag bedanken. Voor een geweldige opbrengst of voor een zegenrijk project.

U kunt hier de uitzendingen terugluisteren en af en toe foto's zien van het project.

Nicaragua - Juntos Contigo 2012

Webfoto JuntosIn 2012 kwam Metterdaad in actie voor Juntos Contigo. Janneke Herrebout vertelt wat er met het geld is gedaan dat de organisatie heeft gekregen. "We hadden de mogelijkheid om een terrein te kopen en daar 3 lokalen te bouwen om zo de kinderen doelgericht onderwijs te geven. Na schooltijd komen ze naar ons toe met hun huiswerk en wij helpen hen daarmee. Eigenlijk helpen we hen met het behalen van hun diploma." Ook is er sinds kort meer aandacht voor de gehandicapte kinderen in de wijk.

Wij willen alle gevers hartelijk bedanken want met uw gift kunnen wij echt een verschil maken!

 

Moldavië - december 2015

Bedankt Moldavie RadioMoldavië is verreweg het armste land van Europa. Gedreven door werkloosheid en armoede zoekt de werkende generatie het heil  in omringende landen. 

In de winter van 2015 kwamen we in actie voor de 'achterblijvers' in Moldavië. Namelijk voor de kinderen die ondergebracht werden bij kennissen en grootouders, maar ook voor de ouderen die onverzorgd achterbleven toen hun kinderen naar het buitenland vertrokken.  

Bedankt Moldavie Radio2Hulporganisatie Kerk in Actie helpt deze 'achterblijvers'. Door kinderen op te vangen in de kerk of het buurtcentra als ze uit school komen. Een plek waar ze kunnen leren, spelen en een warme maaltijd krijgen.

Deze kinderen leren op hun beurt weer samen met vrijwillgers om klusjes te doen voor ouderen en maaltijden uit te delen. Daarnaast kregen ze voor de koude winter extra dekens en brandhout.

Bijna 600.000 euro werd er door EO Metterdaad opgehaald voor dit project. Bedankt voor uw bijdrage hieraan!   

Project Zimbabwe - Juni 2015

 

Bedankt Zimbabwe1

In Zimbabwe leeft 60% van de bevolking onder de armoedegrensen dit heeft grote gevolgen, met name ook voor de toegang tot de gezondheidszorg. Daarom vroegen we in juni 2015 in Metterdaad-radio uw aandacht  voor het Morgenster Ziekenhuis in Zimbabwe. De Nederlandse arts Annemarie Horst, werkte daar samen met haar man Mark. 

Dit zendingsziekenhuis werd door de overheid verplicht om de patiënten voor een consult te laten betalen, 

Bedankt Zimbabwe2conform de prijzen in overheidsziekenhuizen. Om zo het voortbestaan van de zorg te waarborgen en de lokale markt niet te verstoren. Veel patiënten konden dit niet betalen en om die reden werd het zogenoemde Poor People Fund in opgericht, zodat zij toch de nodige zorg konden krijgen.

Dankzij uw steun kon er per maand voor 50 patiënten geheel of gedeeltelijk betaald worden. Namens hen: Dank u wel!

> Terugluisteren

Noodhulp Nepal - Oktober 2015

Op 25 april 2015 werden we allemaal opgeschrikt door de aardbeving in Nepal. EO Metterdaad kwam snel in actie en u gaf gul. In totaal hebben we 1,6 miljoen euro ontvangen voor de slachtoffers van de aardbeving. Heel hartelijk dank hiervoor. 

Inmiddels zijn we een half jaar verder en hebben we met uw steun veel kunnen doen.

> Meer over Nepal

Project Tel Aviv, Israël - Augustus 2015

Israel Tel AvivVoor het bijzondere project in Tel Aviv (Israël) heeft u 3 jaar geleden € 18.000 gegeven. Ontzettend bedankt hiervoor. Graag laten we horen wat er sindsdien met dat geld is gebeurd.

Verslaggeefster Matthea Vrij sprak deze zomer in het hete Israël af met Dov Bikas, de man die destijds uw geld in ontvangst nam. Hij blijkt daardoor alleen nog maar meer ellende over zich heen te krijgen. Maar toch zou hij niet anders willen...

Israel Metterdaad Radio Tel AvivZoals u kunt horen geven Dov Bikas en de vrijwilligers de hoop voor verslaafden niet op, en ze voelen zich gesteund door het geld dat u gaf.

Namens hen nogmaals dank daarvoor! 

> Terugluisteren

Gift geven aan Metterdaad?

Doneer nu