brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Overstromingen Nepal

Overstromingen in Nepal: 14 districten getroffen


In Nepal zijn officieel 134 doden geteld, 30 mensen werden als vermist opgegeven nadat ze werden meegesleurd door het water. Verwacht wordt echter dat veel meer slachtoffers zullen vallen door de moessonregens de afgelopen tijd.
14 van de 75 districten in Nepal zijn getroffen door overstromingen. Met name het gebied aan de grens van India is zwaar getroffen.

Door hevige moessonregens en een stijgende zeespiegel worden de gevolgen van het water steeds groter. Deze zomer (2017) zijn er vele doden gevallen doordat complete dorpen blank staan, flatgebouwen instorten en er geen toegang tot voedsel en schoon drinkwater is.

Oogsten in Nepal verwoest door water


Volgens het Nepalese ministerie van Landbouw is de rijstoogst en overige oogst weggespoeld ter waarde van +/- 65 miljoen euro. Gevreesd wordt dat de economie zware klappen zal krijgen. De overheid heeft half augustus '17 ingestemd met noodhulp vanuit het buitenland.

Noodhulp voor Azië: Nepal, India en Bangladesh

EO Metterdaad heeft een noodhulp-actie gestart om de mensen in India, Nepal en Bangladesh te helpen. Samen met TEAR, Woord en Daad en  Kerk in Actie willen we de mensen in Azië helpen aan voedsel drinkwater medicijnenen  onderdak. Help mee! Maak een gift over en steun de mensen in Azië!

Geef een gift voor Noodhulp Azië

Doneer