EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Weeskinderen
in Oeganda

Geef voor een opvanghuis

Buiten de vakanties wordt de ruimte gebruikt als kleuterschool. Geef en bemoedig.

Direct doneren

Verslaafdenzorg in Mongolië

Bij min 30 zien te overleven op straat. Voor honderden veelal alcohol verslaafde daklozen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië is dat een dagelijkse strijd. EO Metterdaad wil uitkomst bieden en is deze maand gestart met een project voor verslaafdenzorg in Mongolië.

Helpen in Peru

Het gezin Bosch werkt in de Peruaanse hoofdstad Lima, onder de bevolking van een sloppenwijk daar. Ze proberen hier op allerlei manieren ‘de geest van armoede’ te doorbreken, zoals ze het zelf noemen.

Helpen op de Afrikaanse manier

De organisatie Christian Childcare Programme in Oeganda zet zich in voor kwetsbare (wees)kinderen en weduwen in het Oosten van dit land. En hun aanpak? Help de familie om een weeskind op te nemen en zorg voor goede opleidingen èn doe het vooral op de Afrikaanse manier.

Metterdaad Radio. Steun kleine projecten wereldwijd!

Luister elke zaterdagavond op NPO Radio 5 tijdens EO Live naar het rubriek 'Over de Grens' van EO Metterdaad, tussen 20.30 en 20.45 uur.

Elke 2 weken vraagt Metterdaad Radio uw aandacht voor een klein project in het buitenland. De onderwerpen verschillen elke week: Evangelisatie, kinderopvang, hulp voor vrouwen of een voedselproject.

Via deze pagina doneert u voor het huidige radio-project. Hieronder leest u meer over het project waar we uw hulp voor nodig hebben!

Doneer

Metterdaad zomerserie - Hulpverlening 2.0

Van voedseltransport naar verbeteren van eigen landbouw, van hulpgeven naar het opzetten van spaargroepen door de vrouwen zelf en hen helpen met het opzetten van een eigen onderneming. Er is de afgelopen decennia nogal wat verandert in hoe organisaties hun hulpverlening en zending vormgeven. Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom. In onze zomerserie ‘hulpverlening 2.0’ zoomen we in op deze ontwikkeling. Luister en ontdek!

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Geef voor het Metterdaad Radio-project

Doneer