brandimage logo Navigatie overslaan Menu

School
in Mozambique

Doneer zodat de school kan starten

Er is nog geen toiletgebouw en dat is verplicht om te kunnen starten. Wilt u een steentje bijdragen?

Direct doneren

School in Mozambique

In een dorp vlakbij de stad Beira in Mozambique is er dringend behoefte aan een basisschool. De klaslokalen staan, de docenten staan klaar, maar er is nog geen toiletgebouw en dat is verplicht om te kunnen starten en hard nodig voor goede hygiëne en gezondheid van de kinderen. Laura Dijkhuizen is enthousiast over dit project en vertelt er over.

Kinderdorp op Haïti

Haïti. Dit armste land in het Caraïbisch gebied kent honger, armoede en corrupte regeringen. Daarom blijft Johan Smoorenburg - met zijn team van 135 Haïtiaanse medewerkers zich inzetten voor dit land en zijn bewoners.

Noodhulp op Lesbos

Met een dubbel gevoel is orthopedagoog Marijke (28) weer thuis. Ruim een half jaar was zij op Lesbos als coördinator van de psychosociale projecten van Stichting Bootvluchteling, waaronder een school in kamp Moria en psychische ondersteuning aan getraumatiseerde vluchtelingen.

Metterdaad Radio. Steun kleine projecten wereldwijd!

Luister elke zaterdagavond op NPO Radio 5 tijdens EO Live naar het rubriek 'Over de Grens' van EO Metterdaad, tussen 20.30 en 20.45 uur.

Elke 2 weken vraagt Metterdaad Radio uw aandacht voor een klein project in het buitenland. De onderwerpen verschillen elke week: Evangelisatie, kinderopvang, hulp voor vrouwen of een voedselproject.

Via deze pagina doneert u voor het huidige radio-project. Hieronder leest u meer over het project waar we uw hulp voor nodig hebben!

Doneer

Metterdaad zomerserie - Hulpverlening 2.0

Van voedseltransport naar verbeteren van eigen landbouw, van hulpgeven naar het opzetten van spaargroepen door de vrouwen zelf en hen helpen met het opzetten van een eigen onderneming. Er is de afgelopen decennia nogal wat verandert in hoe organisaties hun hulpverlening en zending vormgeven. Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom. In onze zomerserie ‘hulpverlening 2.0’ zoomen we in op deze ontwikkeling. Luister en ontdek!

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Geef voor het Metterdaad Radio-project

Doneer