brandimage logo Navigatie overslaan Menu

Luister naar
Metterdaad Radio

Luister hier uitzendingen terug van Metterdaad Radio

Radio uitzendingen

'Peddies' voor kinderen

Met het PEDE programma brengen we orde, regelmaat en veiligheid in de levens van kinderen die in die chaotische wereld opgroeien. PEDE’s zijn veilige plaatsen in de dikwijls onveilige omgeving van de favella’s in Brazilië.

Gevangenisevangelisatie

In het immense Rusland worden duizenden kilometers afgelegd om gevangenen te bezoeken. Een van de evangelisten wil een opvang starten voor ex-gevangenen en daarmee voorkomen dat ze opnieuw de fout ingaan.

Medische hulp in Egypte

Door burgeroorlog in Soedan zijn er duizenden vluchtelingen in Egypte. Ze worden met de nek aangekeken, maar vanuit de kerk is er zorg voor hen. Voor medische hulp is echter geld nodig.

Bijbelonderwijs in Zimbabwe

De kerk in Zimbabwe – een land in het Zuid-Oosten van Afrika - is voortvarend bezig om in alle uithoeken van het land Bijbelonderwijs te geven!

EO Metterdaad voor Jemen

Dreigende hongersnood in Jemen

De ergste voedselcrisis ter wereld treft Jemen op dit moment als een mokerslag. Deze gigantische ramp krijgt nauwelijks aandacht, omdat er bijna niemand het land in of uit komt. Een interview met Johan Mooij, woonachtig en werkzaam in Jemen.

Noodhulp voor Sulawesi

Het Christelijk Noodhulpcluster staat in nauw contact met haar partnerorganisaties op Sulawesi. Een interview met Klaas Jan Baas van de hulporganisatie ZOA.

Bijbelvertaling in Tanzania

In de kerken in Tanzania is weinig kennis van de Bijbel omdat deze niet voorhanden is in de eigen lokale taal. Wycliffe gaat zich inzetten voor twee nieuwe taalgroepen.

Netfoundation in Oeganda

Veel jonge voorgangers zijn niet goed opgeleid. Om die reden dreigt de regering met kerksluiting. De organisatie Netfoundation biedt als oplossing lesmateriaal aan via internet.

Kinderen op de Filipijnen

Me Too! Is de hartekreet van vele kinderen in de arme wijken op de Filipijnen. Zij zijn zeer kwetsbaar in het gezin waarin ze opgroeien. Woord en daad wil dit probleem aanpakken.

Medische zorg in Senegal

"Kennisoverdracht is een belangrijke vorm van moderne ontwikkelingshulp", een uitspraak van Jan en Tabitha Kieviet, die sinds 2012 werkzaam zijn in het Westafrikaanse Senegal.

Afriana in Malawi

Help een kind, verander een leven! Dat is het motto van Afriana Foundation in het Oost-Afrikaanse Malawi.

Vaste Burcht in India

Bijbels onderwijs voor mensen in de Indiase jungle.

Medair in Zuid-Soedan

Medair wil levens redden in Zuid-Soedan, in de context van oorlog en voedseltekorten. Luister naar hun verhalen.

World Servants in Bolivia

World Servants wil stigmatisering van mensen met een beperking verminderen en ervoor zorgen dat zij, met name jongeren, een volwaardige rol krijgen in de maatschappij.

Christ's Hope in Tanzania

HIV en Aids zijn in Tanzania een enorm groot probleem. Christ's Hope vangt kwetsbare weeskinderen op en helpt deze kinderen naar een gezonde toekomst.

Bijbels op school

Het Keniaanse schoolsysteem moedigt het gebruik van de Bijbel aan, maar in gebieden van extreme armoede is er geen geld voor de aanschaf.

Mitspa House

Mitspa House is een plaats waar jonge moeders en hun pasgeboren kind gaan ontdekken dat samen met God een mooie toekomst mogelijk is.

Edukans - tv project

Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide docenten en relevante opleidingen voor jongeren.

3xM in Afghanistan

De inwoners van het land zijn nog onbekend met het evangelie. Ons doel is om via tv de Bijbelse boodschap te brengen bij het Afghaanse volk.

Hoop Kliniek in Guinee

Anco en Ewien van Bergeijk vertellen over de "Hoop Kliniek" in Guinee. Deze kliniek bestaat om Gods liefde uit te dragen.

Onrecht in Congo

Geef nooit de strijd tegen onrecht op! Aldus Anki van Bruggen, manager fondswerving bij Stichting Red een Kind.

Bijbelkamp voor Touaregs

De gezamenlijke kerken in Niger willen graag een bijbelkamp organiseren voor de groep christenen onder de Toeareg. Die vinden het geweldig om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren!

Christenen in Pakistan

Richard Groenenboom van Stichting de Ondergrondse Kerk ging eind vorig jaar naar Pakistan en ontmoette er een heel aantal christenen.

Bijbels. Ook voor indianenstammen

De Bijbel staat met stip bovenaan als het gaat om het meest gelezen boek ter wereld! Hoe belangrijk is het om de bijbel te kunnen lezen in de eigen taal!

Trans World Radio Benin

In de studio is Hubrecht Smits, directeur van Trans World Radio NL en België. Waar niemand binnenkomt om het Evangelie uit te leggen, gaat radio over grenzen heen!

Baby on board

Een tv-serie met achterbank gesprekken in een taxi. Over geloof en bijgeloof, vooroordelen en gezondheid tijdens de zwangerschap.

Familiecentrum in sloppenwijk

Jordi en Ria Bosch wonen en werken in de enorm grote sloppenwijk Nueva Juventud, dat gelegen is aan de rand van de Peruaanse hoofdstad Lima.

Bijbelvertaling in Togo

Hans Hoddenbagh werkt bij Wycliffe Bijbelvertalers. Hoe ver staat het met het bijbelvertaalwerk wereldwijd? En Togo in het bijzonder?

Pastoraal werk in Albanië

In Albanië zitten ruim 6000 mensen gevangen. Het ondersteunen van gevangenen en het aanbieden van Bijbelstudie, door pastoraal werkers wordt zeer gewaardeerd en maakt verschil.

Jasper Maas in Ghana

Jasper zet zich in met alfabetiseringsprogramma’s in lokale talen en traint vrijwilligers en leiders in de dorpen om les te kunnen geven.

Jezus-volgers in Egypte

Jezus-volgers hebben het moeilijk in Egypte. Zij worden vervolgd en gediscrimineerd vanwege hun geloof, komen moeilijk aan werk en raken daardoor in armoede.

Interview ORA Indonesië

Op Centraal en Oost-Java is er renovatie nodig bij verschillende huiskerkjes, zodat christenen kunnen blijven samenkomen.

Interview Richard Groenenboom

Christenen in Vietnam worden in de gevangenis gezet. De organisatie helpt familie om hun geliefden te bezoeken.

Interview Beja en Frits Weitkamp

Stichting de Brug, onder leiding van Beja en Frits Weitkamp, biedt praktische hulp in Cambodja en helpt de bevolking zo verder op weg.

Interview Dorcas Zuid-Soedan

Dorcas doet wat het kan om de uitbraak van diarree en cholera te voorkomen in Zuid-Soedan. Leen Stok en Hielke Zantema vertellen over het werk in deze regio.

Interview fam. van Ingen

Tele-Vie-Deo maakt onder andere tv-programma's, die mensen in Franstalig Afrika bemoedigen om initiatief te nemen en als kleine zelfstandige aan de slag te gaan.

Bedankt voor uw steun

Dankzij uw steun kon Peter 't Lam een houtbewerkingsplaats voor verstandelijk beperkte jongens bouwen. Ook zijn vrouw Tineke heeft er veel door kunnen doen!

Radio Emanuel in Albanie

Radio Emanuel maakt radioprogramma’s met en voor kinderen in Albanië, in samenwerking met de lokale kerk.

Interview OM Vakantiekamp

Operatie Mobilisatie organiseert - samen met lokale kerken - een vakantiekamp voor gehandicapte kinderen en hun ouders in Abchazië.

Interview Janny Oorebeek

Janny Oorebeek vertelt over de situatie van kinderen in Rwanda, na de genocide. Deze kinderen zijn vaak wees en besmet met HIV/Aids.

Interview Willemijn Piet

Mathijs en Willemijn Piet zetten zich in voor weduwen in India. Die worden uitgestoten uit de samenleving; en onaanraakbaar.

Interview Joost Bijl

Die is relatiemanager bij de de MAF, en vertelt over een nieuwe vliegtuigbasis dat in het Noorden van Kenia is aangelegd.

Interview kindertehuis Bolivia

In het "Huis van Hoop" in Bolivia worden al 25 jaar ouderloze kinderen opgevangen, die liefde en een opleiding krijgen.

Interview Hanna Wapenaar

Zij vertelt over haar werk in het Ujamaa Centre. Zij geeft daar o.a. training op gebied van contextueel Bijbellezen.

Interview Arab Vision

Inge Verhoef vertelt over het werk van Arab Vision rond de problematiek van uithuwelijking van jonge meisjes in het Midden-Oosten.

Interview 3xM

Dick Kleinhesselink vertelt over een mobiele bioscoop dat het Evangelie brengt in de dorpen en kleine steden van Pakistan.

Interview verslavingszorg

Margreet van Beest vertelt over het werk van hulporganisatie Kom Over en Help voor verslaafden in Oekraïne.

Interview Medair

Carla van Weelie vertelt over het werk van Medair in Zuid-Soedan. De hulporganisatie strijdt tegen de hongersnood die het land heeft getroffen!

Interview Samen voor Haïti

Els Hortensius vertelt over de actie voor Haïti. Samen met Medair, Woord & Daad en Kerk in Actie willen wij de wederopbouw ondersteunen!

Interview Tamar Center

Nella Davidse vertelt over het Tamar Center. Dit centrum helpt vrouwen uit de prostitutie en bij de start van een nieuw leven.

Interview Judith Prakken

Dankzij schoolpakketten wordt het onderwijs verbeterd van arme kinderen in Peru. Ze krijgen een kans om vooruit te komen!

Doneer voor het huidige project

Doneer