EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Hoop Kliniek in Guinee

Bekijk het uitzendingen overzicht

Hoop Kliniek

Hoop Kliniek is een medisch centrum dat in het zuid-oosten van Guinee in het dorpje N’zao is gebouwd. Het heeft als doel om de allerarmsten mensen in deze regio medische hulp te bieden. Door woord en daad wordt het evangelie uitgedragen.

Hoop Kliniek bestaat uit een polikliniek, tandartsenpraktijk, chirurgische afdeling en heeft een voorlichtingsprogramma die in de omliggende dorpen wordt gehouden.

Zonne-energie voor de kliniek

Er zijn genoeg zonuren in het westafrikaanse Guinee! Een ideaal land voor het plaatsen van zonnepanelen. Het Hoop Ziekenhuis in N’zao heeft er veel profijt van en wil zonne-energie gaan inzetten op medische posten in de binnenlanden. Het ziekenhuis draait financieel onafhankelijk, maar voor deze extra aanschaf vragen zij onze financiële hulp.

Het doel van de Hoop Kliniek

Hoop Kliniek heeft als doel om het evangelie te verspreiden. Dit wordt gedaan door elke morgen het evangelie te vertellen aan hen die in de wachtruimte zitten. Er is een geestelijke verzorger in dienst van de kliniek. Door woord en daad laten we God’s liefde voor de mens zien.

Hoop Kliniek heeft als doel om zorg te kunnen bieden aan de allerarmsten. Dit doet ze door de prijzen van de zorg zo laag mogelijk te houden.

De kliniek is zelfvoorzienend in het uitbetalen van de salarissen en het onderhoud van de kliniek. Voor grote inversteringen zoals de uitbreiding van de zonnepanelen heeft Hoop Kliniek een te klein budget.

Door het geven van zonnepanelen helpt EO metterdaad de allerarmsten in Guinee. Voor hen is het mogelijk om zorg te zoeken binnen de muren van Hoop Kliniek. Goede zorg kan alleen geleverd worden met een goede stroomvoorziening.

Zie ook: www.hopeguinea.org

Geef voor het huidige Radio Project

Doneer