EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Zie je mij?

Een gift voor vrouwen als Yasmina, Natasja en Andrea.

Help Roemeense vrouwen om uit de prostitutie te stappen!

Geef je gift!

Roemeense vrouwen uit de prostitutie

''Iedereen kijkt naar mij maar wie ziet mij echt?'' – Vrouw achter het raam, op de Wallen

Prostitutie. Wat op het oog een tak van de entertainmentindustrie lijkt is in werkelijkheid een schimmige wereld waar geweld en afpersing aan de orde van de dag zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat 93 procent van de vrouwen in Nederland te maken krijgt met geweld. De meesten hebben ernstige trauma’s en de schattingen van hoeveel vrouwen gedwongen vast zitten variëren van 10 tot 70(!) procent.

 

Next Steps ziet dat het overgrote deel van de vrouwen die zij helpen uit Roemenië komt. Vaak reizen deze vrouwen als jonge meisjes naar Nederland, arm en onder valse voorwendselen. De hoop op een betere toekomst vervliegt snel want eenmaal hier belandden ze achter het raam.

 Kom in actie!
Eva en EO Metterdaad zijn geraakt door dit onrecht en komen daarom in actie voor Next Steps. Er wordt geld opgehaald voor o.a. preventie, rechtsgang en uitstappen. Zo worden er preventieve apps ontwikkeld, komt er een online platform met o.a. een meldpunt voor mensenhandel en tot slot wordt er een uitstapprogramma ontwikkeld in Roemenië̈. Help jij mee?

 

Dit wordt er met jouw gift gedaan:

  • Het bieden van een uitstapprogramma voor mannen, vrouwen en transpersonen in Roemenië en Nederland.
  • Een vangnet bieden voor (potentiële) slachtoffers van gedwongen prostitutie in Oradea en Boekarest (Roemenië).
  • Slachtoffers helpen met juridische ondersteuning bij de vervolging van daders van mensenhandel. Criminele netwerken tegengaan.
  • Het preventief bieden van kennis en informatie zodat mensen overwogen keuzes kunnen maken. Het werken met mensen die al dan niet in de prostitutie zijn geraakt in Roemenië en in Boekarest zijn gaan werken en overwegen om naar Nederland te gaan.
  • Het bieden van een netwerk voor een hoopvolle toekomst.

 

 Cadeautje?

Bij een gift vanaf € 50,- kun je gratis een Mărțișor armbandje aanvragen! Speciaal gemaakt door Roemeense vrouwen die uit de prostitutie zijn bevrijd of kwetsbaar zijn voor uitbuiting. Met aankoop van de Mărțișor bandjes steunen we deze Roemeense vrouwen. Met dit project worden ze in staat gesteld voor zichzelf en hun gezin te zorgen en situaties van uitbuiting te vermijden. Je ontvangt een mailtje van ons om het bandje aan te vragen.

 

Laten we samen opstaan voor vrouwen in de prostitutie en hen de kans geven om de volgende stap naar een leven in vrijheid te zetten! #jouwgifthunvrijheid

 

Column: Dit project MOEST er komen
UMBRACO BANDJEkopie.jpg

Help Roemeense vrouwen om uit de prostitutie te stappen!

Doneer direct