EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Corona
raakt ons allemaal

Blijf om elkaar geven. Noodhulp voor mensen die lijden onder het coronavirus.

We doen wat we kunnen om mensen in nood te helpen. In Nederland én wereldwijd. Elke euro helpt!

Afgerond

Corona raakt ons allemaal

Corona raakt ons allemaal: blijf om elkaar geven. Het is de slogan van de noodhulpcampagne die EO Metterdaad deze week startte voor de slachtoffers van corona in binnen- en buitenland. Ontdek wat deze campagne precies inhoudt en wat corona voor het Metterdaad team zelf betekent.

Vrouwen in Mexico

Elke dag worden er in Mexico 10 vrouwen vermoord, vaak in hun eigen huis. En dat aantal groeit alleen maar. We praten er over met Erika Kommers, die van 2012 tot 2018 met haar gezin in Mexico woonde en nu als programmamanager bij de Gereformeerde Zendings Bond nog steeds bij het land betrokken is.

Nieuws uit Lesbos

Het vluchtelingenprobleem op het Griekse Lesbos was deze week weer veel in het nieuws. De situatie wordt steeds nijpender. Vanuit st. Bootvluchteling vertelt Johanna van der Meer wat zij kunnen met het geld dat Metterdaad in oktober ophaalde en tegelijk het actuele nieuws duiden, mede naar aanleiding van de verhalen die ze van haar collega’s van het eiland hoort.

Metterdaad Radio. Internationaal nieuws door de bril van Metterdaad

Elke 2 weken vraagt Metterdaad Radio uw aandacht voor een project in het buitenland, dat gelinkt is aan het actuele internationale nieuws. De projecten variëren van evangelisatie en zending, tot kinderopvang en medische zorg. 

Luister op NPO Radio 5 tijdens EO Live naar de rubriek van Metterdaad, tussen 20.00 en 20.30 uur.

Lees verder

Metterdaad zomerserie - Hulpverlening 2.0

Van voedseltransport naar verbeteren van eigen landbouw, van hulpgeven naar het opzetten van spaargroepen door de vrouwen zelf en hen helpen met het opzetten van een eigen onderneming. Er is de afgelopen decennia nogal wat verandert in hoe organisaties hun hulpverlening en zending vormgeven. Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom. In onze zomerserie ‘hulpverlening 2.0’ zoomen we in op deze ontwikkeling. Luister en ontdek!

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Bekijk meer Metterdaad projecten

Bekijk