EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Zending
in Rusland

Friedenstimme ondersteunt Russische evangelisten

Luister

Evangelisatie en zending in Rusland

Het was een kop in het NRC van deze week: “Tot 18 jaar strafkolonie voor zeven linkse activisten in Rusland.” Een kop die sterke herinneringen opriep aan de tijd van communistisch Rusland, toen er nog structureel christenen tot strafkampen werden veroordeeld. Onder het Rusland van Poetin horen we hier veel minder over, maar betekent dit ook dat de christenen er inmiddels net zoveel vrijheden hebben als bijvoorbeeld in Nederland?

Een oplossing tegen eenzaamheid

Een interview met Gerdienke Fennema van EO Metterdaad over de situatie in Moldavië, het armste land van Europa. Een hele generatie vertrok naar het buitenland, om daar de kost te verdienen, gewoon omdat dit in Moldavië niet lukt. Jongeren en ouderen blijven over.

Verslaafdenzorg in Mongolië

Bij min 30 zien te overleven op straat. Voor honderden veelal alcohol verslaafde daklozen in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië is dat een dagelijkse strijd. EO Metterdaad wil uitkomst bieden en is deze maand gestart met een project voor verslaafdenzorg in Mongolië.

Metterdaad Radio. Steun kleine projecten wereldwijd!

Luister elke zaterdagavond op NPO Radio 5 tijdens EO Live naar het rubriek 'Over de Grens' van EO Metterdaad, tussen 20.00 en 20.30 uur.

Elke 2 weken vraagt Metterdaad Radio uw aandacht voor een klein project in het buitenland. De onderwerpen verschillen elke week: Evangelisatie, kinderopvang, hulp voor vrouwen of een voedselproject.

Via deze pagina doneert u voor het huidige radio-project. Hieronder leest u meer over het project waar we uw hulp voor nodig hebben!

Doneer

Metterdaad zomerserie - Hulpverlening 2.0

Van voedseltransport naar verbeteren van eigen landbouw, van hulpgeven naar het opzetten van spaargroepen door de vrouwen zelf en hen helpen met het opzetten van een eigen onderneming. Er is de afgelopen decennia nogal wat verandert in hoe organisaties hun hulpverlening en zending vormgeven. Wat vroeger heel normaal was, gebeurt nu absoluut niet meer en andersom. In onze zomerserie ‘hulpverlening 2.0’ zoomen we in op deze ontwikkeling. Luister en ontdek!

Andere EO Metterdaad projecten

Lopende projecten Afgeronde projecten

Bekijk meer Metterdaad projecten

Bekijk