EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Evangelisatie en zending in Rusland

Bekijk het uitzendingen overzicht

Zaterdag 15 februari 2020

Het was een kop in het NRC van deze week: “Tot 18 jaar strafkolonie voor zeven linkse activisten in Rusland.” Een kop die sterke herinneringen opriep aan de tijd van communistisch Rusland, toen er nog structureel christenen tot strafkampen werden veroordeeld. Onder het Rusland van Poetin horen we hier veel minder over, maar betekent dit ook dat de christenen er inmiddels net zoveel vrijheden hebben als bijvoorbeeld in Nederland? 

We praten er met Filip Uijl over. Filip werkt voor Friedenstimme, een stichting die al 40 jaar christenen in Rusland ondersteunt bij evangelisatie en zending. Hij komt veel in het huidige Rusland onder Poetin. 

Stichting Friedensstimme staat dit jaar al 40 jaar voor ondersteuning van christenen in de voormalige Sovjet-Unie bij hun evangelisatie- en zendingsactiviteiten. Zij stelt honderd evangelisten in staat om zich volledig aan evangelieverkondiging te wijden en voorziet hen van lectuur en middelen voor vervoer. Daarnaast heeft Friedensstimme als doel christenen in Nederland betrokken te laten zijn bij broeders en zusters in Rusland en omliggende landen. 

Bekijk meer Radio-projecten

Ga