EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Voedselpakketten
voor Albanië

Geef voor voedselpakketten

Juist deze maand – als er kerstfeest gevierd wordt – komt het hard binnen dat er gebrek is, geen voedsel, geen kerstmaaltijd. Geef een bemoedig

Voedselpakketten voor Albanië

Bekijk het uitzendingen overzicht

Zaterdag 21 december 2019

Eind november werd Albanië getroffen door een zware aardbeving. Het leven stond even stil, er was heel veel schade en er vielen tientallen doden. Juist deze maand – als er kerstfeest gevierd wordt – komt het hard binnen dat er gebrek is, geen voedsel, geen kerstmaaltijd. Juist nu is uw hulp nodig. Geef en bemoedig daarmee duizenden mensen met een voedselpakket.

Misioni Pa Kufi, de Albanese tak van Zending over Grenzen ondersteunt 327 gezinnen in Albanië. Door de zware aardbeving in Albanië op 26 november jl. is het huis van 63 gezinnen ernstig beschadigd en 17 gezinnen zijn dakloos geraakt. Daardoor is er nu heel veel hulp nodig, want door de aardbeving zijn veel gezinnen alles kwijtgeraakt.

Behalve lang houdbaar voedsel is veel materiële hulp nodig, zoals matrassen, warme kleding en schoenen, hygiëne artikelen (waspoeder, tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo etc.).

Het huis van sommige gezinnen is dusdanig beschadigd dat instortingsgevaar dreigt. De minimum temperatuur daalt tot 2 - 4 ⁰C en de mensen die vooralsnog niet terug naar huis kunnen of helemaal geen huis meer hebben, slapen nu in tenten op een plein. Ze zijn te arm om een appartement te huren. Een verpleegster verdient € 324,- per maand, een ongeschoolde arbeider € 257,- terwijl de huur van een eenvoudig appartement € 350,- per maand bedraagt.

In samenwerking met 22 lokale kerken en lokale overheden in Durrës worden dit jaar nu op vier locaties 38.340 maaltijden verstrekt aan arme mensen die hulp nodig hebben na de aardbeving. 13 medewerkers van Misioni Pa Kufi zetten zich samen met 50 lokale vrijwilligers daarvoor in. 

Verder komen mensen in de traditie van Kerst samen om dit feestelijke moment te vieren met gemeenschap en het gezamenlijk gebruiken van de Kerstmaaltijd. Echter, voor de arme gezinnen in Albanië die Misioni Pa Kufi helpt, is dit zowel een uitdaging als een herinnering aan hun gebrek aan voorzieningen om deel te kunnen nemen aan deze speciale gelegenheid. Ook veel arme ouderen in Albanië hebben het door gebrek aan voedsel erg moeilijk tijdens dit feestelijke seizoen en hun eenzaamheid drukt zeker dan extra zwaar. Om al deze mensen te ondersteunen en te bemoedigen geven wij aan 4.500 mensen een voedselpakket waarbij wij vertellen over de geboorte van Jezus Christus.

Geef voor het huidige Radio-project

Doneren