EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Vrouwen in Rwanda

Help vrouwen en meisjes met een beperking!

Geef voor scholing en begeleiding naar werk

Afgerond

Hoe Fofo eindelijk een stem kreeg

Hulpverlener Paul Mbatia vertelt: “Gezinnen zijn ook vaak arm. Als je dan vijf kinderen hebt, waarvan één met een beperking, gaat het weinige geld meestal naar de andere vier. Kinderen met een beperking worden helaas nog regelmatig verstopt voor de buitenwereld.”

Gospelzangeres Lavina over duister en licht in Rwanda

De Nederlandse vader en Rwandese moeder van Lavina de Vries overleefden de genocide in Rwanda ternauwernood. De trauma’s van haar moeder wierpen een donkere schaduw over Lavina’s jeugd. Toch is de band met Rwanda nu, op haar 28e, sterker dan ooit.

De prinses van Rwanda

Hoog bezoek bij EO Metterdaad: de Rwandese prinses Joss Umaganwa is te gast. Zij zag tijdens de genocide door de kieren van een kerkbank hoe haar moeder werd vermoord. Veel overlevenden van toen worstelen nu nog met de handicap die ze opliepen.

Toekomst voor vrouwen met een beperking

Meisjes en vrouwen met een handicap behoren tot de meest kwetsbaren in Rwanda. Gevolg: diepe eenzaamheid en vaak geen opleiding of werk. 

Hulpverlener Paul Mbatia vertelt in de uitzending: “Gezinnen zijn ook vaak arm. Als je dan vijf kinderen hebt, waarvan een met een beperking, gaat het weinige geld voor bijvoorbeeld scholing meestal naar de andere vier. Die hebben immers veel meer kans op succes. Kinderen met een beperking worden helaas nog regelmatig verstopt voor de buitenwereld.”

Jouw gift geeft Rwandese meisjes en vrouwen letterlijk en figuurlijk een stem. Zo krijgen ze scholing en begeleiding naar werk. Doneren kan via NL88 INGB 0000 300 300, t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. ‘Rwanda’ of doneer online!

Help vrouwen en meisjes met een beperking aan een toekomst!

Doneer!