EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Nood op Sint Maarten

Orkaan Irma verwoest eiland

EO Metterdaad start noodhulp voor het eiland Sint-Maarten. Help mee! Met uw steun bieden we voedsel, dekens en onderdak!

Afgerond

Orkaan Irma krachtig en verwoestend

Woensdag 6 september raasde orkaan Irma met ongekende kracht over Sint-Maarten. De orkaan, met kracht 'categorie 5' (krachtigste), is de krachtigste sinds orkaan Wilma van 2005. De orkaan ontstond 30 augustus uit een tropische golf bij de Kaapverdische Eilanden.

Sint-Maarten hard getroffen

Het eiland Sint-Maarten is hard getroffen door orkaan Irma. Meer dan 90% van de huizen is beschadigd, 30% is totaal verwoest. Wegen zijn niet toegankelijk, winkels worden niet aangevuld en hulp komt langzaam op gang. Er is grote behoefte aan noodhulp: voedsel, drinkwater en medische hulp.

Legers des Heils en EO Metterdaad

EO Metterdaad start noodhulp voor Sint Maarten. We vragen uw steun en hulp om het werk van het Leger des Heils op Sint Maarten te steunen. Zij werken hard om mensen te voorzien in voedsel, water, medicatie en andere eerste levensbehoeften.

 

Noodhulp-Sint-Maarten-voedsel-en-drinkwater.jpg

Meer over Irma en Sint-Maarten

 

Op het eiland in de Caribische Zee zijn het vliegveld en de haven verwoest. Grote vliegtuigen kunnen niet meer landen of vertrekken, alleen voor militaire toestellen is dit mogelijk. 

Het land met meer dan dertigduizend inwoners is een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het is niet, zoals enkele andere gebieden, een gemeente van Nederland. 

> Meer over Sint-Maarten & orkaan Irma

Geef voor Noodhulp Sint-Maarten

Doneer