EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Tsunami op Sulawesi

Aardbevingen en tsunami eisen slachtoffers

Duizenden mensen zijn hun huis kwijt, velen hebben geen eten en en drinken. Er moet zo snel mogelijk hulp komen!

Afgerond

Noodhulp op Sulawesi na aardbevingen en tsunami

Indonesië​ is opnieuw getroffen door twee grote aardbevingen. Ditmaal op Sulawesi.  Een van de aardbevingen veroorzaakte vrijdag 28 september 2018 een tsunami bij de kuststad Palu. Het dodental is opgelopen naar meer dan 1.900 mensen. Ook zijn er honderden gewonden en wordt een onbekend aantal mensen nog vermist. Huizen en gebouwen zijn zwaar beschadigd en onder water gelopen. Het Christelijk Noodhulpcluster staat in nauw contact met haar partnerorganisaties ter plekke.

Tsunami na aardbeving op Sulawesi

Een aardbeving met een kracht van 7.4 op de schaal van Richter verwoestte een winkelcentrum, ziekenhuis, hotel, vliegveld en duizenden woningen. De gevolgen van deze beving waren al een ramp te noemen. De tsunami die volgde in het noorden van Sulawesi heeft de ramp nog veel groter gemaakt, met honderden doden en duizenden gewonden. Mensen zijn hun huis kwijtgeraakt en hebben noodhulp nodig.

EO Metterdaad is samen met het Christelijk Noodhulpcluster (ZOA, Red een Kind, Woord en Daad, Dorcas, TEAR) in actie gekomen. Giften worden binnen het cluster besteed. Met uw hulp kunnen zij de slachtoffers snel helpen door lokale hulpverleners en kerken.
Steun ons werk met een gift, en bid mee voor de mensen op Sulawesi in nood en verdriet.

 - Foto's: ANP -

tsunami-op-sulawesi-indonesie.jpg

Luister: het Christelijk Noodhulpcluster helpt op Sulawesi

Het Christelijk Noodhulpcluster staat in nauw contact met haar partnerorganisaties op Sulawesi. Een interview met Klaas Jan Baas van de hulporganisatie ZOA.

Geef voor hulp op Sulawesi

Doneren