EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Suriname 'Bedank'-uitzending

Bekijk het uitzendingen overzicht

Zaterdag 13 juni 2020

‘Bedank’-uitzendingen Metterdaad: “We laten zien wat er met uw gift gebeurt” 

EO Metterdaad komt de komende drie weken met een serie bedank-afleveringen. Samensteller Berthine Heederik: “We laten zien wat er met het geld van onze donateurs is gebeurd en hoe het nu gaat met de mensen die we volgden.” 

Wat is het idee achter deze bedank-afleveringen Berthine? 

“We willen letterlijk onze donateurs bedanken voor hun giften en laten zien hoe die in de praktijk het verschil maken. Want wij kunnen de verhalen wel vertellen, maar zonder steun van onze donateurs verandert er dan nog niks. Dan is een bedankje, of eigenlijk een groot Dank u!’ wel op zijn plaats.” 

Wat kunnen we in de bedank-uitzending van deze week verwachten? 

“We gaan terug naar Suriname, naar het Nederlandse echtpaar Marco en Marjolein Schuurmans. Begin 2018 filmde Metterdaad hun werk onder de Wayana-indianen, diep in de jungle. Nu laten we zien hoe de giften van toen nu nog steeds het verschil maken in de levens van deze indianen. We konden er vanwege corona niet zelf naar toe, dus hebben Marco en Marjolein ter plekke voor ons gefilmd.” 

Hoe hebben de giften van de Metterdaad-donateurs het leven van deze indianen concreet veranderd? 

“Omdat deze stammen zo afgelegen wonen, was het groot probleem als er bijvoorbeeld een buitenboordmotor of kettingzaag stuk ging. Opsturen voor reparatie was veel te duur. Daarom zijn Marco en Marjolein met geld van Metterdaad een monteursopleiding voor jongeren gestart. Om de armoede te bestrijden, zijn de indianen ook geholpen met het organiseren van activiteiten voor toeristen.  

Steun het werk van Marco en Marjolein onder de Wayana-indianen in Suriname. Maak uw gift over naar NL88 INGB 0000 300 300 t.n.v. EO Metterdaad o.v.v. ‘Suriname’. Of doneer online via metterdaad.nl/suriname 

 

 

 

Help mee

Doneer nu