EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Mister Bishop

 “Ik ben vrij in Jezus Christus”, vertelt ‘mister Bishop’, een gevangene in Tanzania die veroordeeld is tot dertig jaar gevangenisstraf. EO Metterdaad is deze maand in dit land bij de grootste gevangenis: Karanga Prison. We krijgen de unieke kans om als eerste achter de gesloten deuren van deze gevangenis te filmen. 

Na drie uur wachten in de zon komt kapitein Senge, de man die ons naar binnen kan brengen. Dezelfde man is ook aangesteld om ervoor te zorgen dat we niets in beeld brengen wat niet gefilmd mag worden. We zijn binnen en de interviews beginnen. Waar de gevangenen eerst hun antwoorden voorlezen van een papier, laten ze na een tijdje de vooraf bedachte antwoorden los en vertellen ze, ondanks de vele bewakers die nauwlettend meeluisteren, hun verhaal.

Zo laat mister Bishop zijn boek met de documenten van zijn onschuld zien. Achterin het boek zitten twee foto’s van zijn kinderen. “Zij zijn de hoop die ik heb en ik geloof dat zij veilig zullen zijn in de beschermende handen van de almachtige God.” Mister Bishop is opgepakt omdat hij medeplichtig zou zijn aan een roofoverval. Hij probeert zijn zaak aan te vechten. Een boodschap die hij zijn kinderen meegeeft is dat het accepteren van uitdagingen de sleutel tot het leven is: “Wanneer het moment komt dat de uitdagingen stoppen, moet je je realiseren dat je niet meer leeft, dat je overleden bent.” 

Net als mister Bishop zijn er honderden andere gevangenen die hun veroordeling willen aanvechten. Velen zitten vast zonder rechtszaak of overtuigend bewijs. Dorcas helpt hen daarbij en zorgt voor toekomstgerichte activiteiten binnen de gevangenis. Ook buiten de gevangenis gaat de zorg voor de mensen door.

 

Geef voor levensverbetering in de gevangenis

Doneer