EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Afgerond

Uitzendingen - Gevangenenzorg Tanzania

Karanga Revisited

In de grootste gevangenis van Tanzania, in de stad Karanga, kwamen regelmatig geweldsdelicten voor. Dit geweld is inmiddels sterk afgenomen door de werkervaringsprojecten van hulporganisatie Dorcas.

Terug naar Tanzania

Verslaggever Jan Willem den Bok zoekt contact met gevangenen uit de vrouwengevangenis in Tanzania. In 2017 was hij de eerste buitenlandse journalist die daar mocht filmen.

Masaikrijger met levenslang

Ooit was Olais een trotse Masaikrijger, die met zijn stam en kudde door Oost-Afrika rondtrok. Totdat hij eind jaren 80 een moord beging.

2018 - In de gevangenis

'Ik ben vrij in Jezus Christus', vertelt 'mister Bishop', een gevangene in Tanzania die veroordeeld is tot dertig jaar gevangenisstraf. Bekijk zijn verhaal.

2018 - In de vrouwengevangenis

Dorcas zorgt voor levensverbetering in de vrouwengevangenis door het geven van voorlichting en vaktraining. Vrouwen worden voorbereid op een leven buiten de gevangenis.

2018 - Hulp van Dorcas

Hoog bezoek komt langs om te vieren dat Dorcas vele noodzakelijke goederen doneert. Ze zien gelijk de projecten om gevangenen klaar te stomen voor een leven buiten de gevangenis.

2018 - Projecten van Dorcas

Karanga was berucht om de slechte leefomstandigheden, maar hulporganisatie Dorcas heeft daar grote verandering gebracht. Bekijk de 25 minuten aflevering!

Geef voor levensverbetering in de gevangenis

Doneer