EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Geef hoop voor Zuid-Soedan

Hulp in conflictgebied

We slaan de handen ineen om gehandicaptenzorg, meisjesonderwijs en medische zorg voor kinderen mogelijk te maken. Helpt u mee? Geef een gift!

Afgerond

Scholing voor meisjes

In Zuid-Soedan is naar school gaan voor meisjes niet bepaald vanzelfsprekend. Ouders laten hen liever voor de koeien zorgen, om hen daarna vaak al op heel jonge leeftijd uit te huwelijken.

Medair redt levens

Verpleegkundige Mirjam Oving werkt voor twee klinieken van noodhulporganisatie Medair in Zuid-Soedan. Ze begeleidt daar de lokale medewerkers.

Hulp voor gehandicapten

In Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan, ligt een groot vluchtelingenkamp. Mensen zonder handicap hebben het er al moeilijk om het hoofd boven water te houden, laat staan mensen mét een handicap.

Hoop en herstel voor Zuid-Soedan

Gehandicaptenzorg in vluchtelingenkampen Light for the world - hulporganisatie

In de hoofdstad van Zuid-Soedan ligt een groot vluchtelingenkamp. Mensen met een handicap hebben het er erg zwaar. Ze vissen vaak achter het net als er voedsel wordt uitgedeeld. Hulporganisatie Light for the World helpt hen bijvoorbeeld door speciale uitdeelpunten voor mensen met een handicap te organiseren, of door gehandicapte kinderen naar school te laten gaan.

Onderwijs voor meisjesRed een kind - Hulporganisatie

Naar school gaan voor meisjes in Zuid-Soedan is niet bepaald vanzelfsprekend. Ouders laten hen liever voor de koeien zorgen, om hen daarna vaak al op heel jonge leeftijd uit te huwelijken. Dat levert namelijk een bruidsschat in waardevolle koeien op. Stichting Red een Kind wil ouders in laten zien dat onderwijs voor meisjes cruciaal is voor hun toekomst!

Medische hulp voor kinderen Medair - noodhulporganisatie

Twee klinieken van noodhulporganisatie Medair in Zuid-Soedan behandelen veel kinderen met ondervoeding en uitdroging. Deze behandeling komt niet altijd meer op tijd. Soms gaat het al zo slecht met een kindje, dat het overlijdt. Maar de medewerkers van de klinieken zien ook wat hulp doet voor kinderen die het wel halen. Een bemoediging voor hun harde werk!

Doneren Onderwijs
Hoop voor Zuid-Soedan banner zwaaiende kinderen.jpg

Geef voor Hoop in Zuid-Soedan

Doneren