EO Metterdaad Navigatie overslaan Menu

Kansen voor kinderen in Zuid-Afrika

De formidabele kinder- en jongerenwerker Sue van der Walt helpt kansarme kinderen in Pretoria (Zuid-Afrika) door ze met pure aandacht op te laten bloeien.

Wat is er zo formidabel aan Sue van der Walt?

De ongelofelijk liefdevolle manier waarop zij met de kinderen in de projecten van PEN omgaat is echt indrukwekkend om te zien. PEN staat voor Participate, Empower, Navigate en begeleidt kinderen en jongeren uit de sloppenwijken naar een beter bestaan. Sue, zelf het kind van blanke ouders, startte bij PEN vlak na de afschaffing van de apartheid, in 1994.  

Speelt apartheid nog steeds een rol in het werk van PEN?

De littekens die deze verschrikkelijke doctrine sloeg in de ziel van Zuid-Afrika helen langzaam. Daarom besteedt Sue nog veel aandacht aan de gelijkheid en volwaardigheid tussen blank en zwart. En met succes. Als ze een donker knulletje vraagt ‘Waarin verschillen wij?’ begint hij niet over het feit dat hij minder zou zijn, maar over de sproetjes op Sues neus die hij niet heeft. 

Hoe helpt Sue en haar team deze kinderen concreet aan een beter bestaan?

Door een naschoolse opvang voor hen te organiseren, met huiswerkbegeleiding bijvoorbeeld. De ouders zijn zo arm, dat ze minimaal twee banen hebben om rond te kunnen komen. Gelukkig is daar Sue met voor elk kind een vriendelijk woord en belangstelling voor hun huiswerk. Je ziet ze groeien onder haar koesterende liefde.

Sue van der Walt laat op een hele pure manier achtergestelde kinderen in Zuid-Afrika groeien naar Gods beeld. Kijk de uitzending.

Geef voor het werk in Zuid-Afrika

Doneren